... hinner nästan inte med mig själv eller veckornas planering. Visst är det skönt att vara ledig på fredagar, att få sova ut tills kroppen vill vakna utan att något alarm stör min skönhetssömn. Men, man blir lite stressad när det finns så mycket att göra på jobbet. Jag har alltid anat att lärarjobbet är så mycket mer än undervisning och förberedelser, men att det skulle vara SÅ här mycket är svårt att förutse innan man är mitt uppe i det. Även fasst det är mycket jobb och mycket press så är jobbet roligt och inspirerande.

Jag lär mig något nytt varenda dag, inte bara ämneskunskaper utan i mötet med andra människor. Visst, ibland känner man för att gräva ner sig och gömma sig ett par timmar på dagen när det är som mest att göra. Men då kommer mina fina elever in och vill prata med mig och man känner sig lite så där viktig igen. Att det man gör är av betydelse och att jag fyller någon funktion, den känslan gör att man kryper upp ur sitt hål igen och möter de med ett varm leende och öppna armar. För det är ju den här känslan som man saknar när man är arbetslös och man söker jobb efter jobb utan att ens få komma till intervju, man känner sig oduglig och att ingen vill ha mina tjänster.

Så även om det är tidiga morgnar, sena kvällar och mycket jobb så är jag övertygad om att detta är jobbet för mig. Att, när det blåser om starkast, ändå känna ett lugn inför sitt yrke och en stark vilja att göra saker bättre gör mig trygg inför mitt yrkesval. Det här kommer bli bra!!

I helgen kommer pappa och min bror med fru från Tyskland. Trevligt!! För i helgen är det inte vilken helg som hellst, utan det är helgen då min farmor blir 100 år!! Det är otroligt och det ska bli kul att se om hon har fått telegram från kungen. Något som jag tror att hon ser fram emot, en farbror på hennes avdelning fick ett sådant telegram när han fyllde 100 år, för ett par år sedan.

Jag ska även hinna med att göra instuderingsfrågor till mina elever inför prov i samhällskunskap. Hoppas det kommer gå bra, vill ju att de ska hinna lära sig så mycket som möjligt innan provet kommer. För veckorna, som sagt, rullar ju på i en himla fart!

Hoppas att ni får en trevlig helg!

*KRAM*